10 minuter av frihet – en film om vardagsheder, baserad på verkliga händelser

10 minuter av frihet är en prisbelönt film om hur livet kan se ut för ungdomar som drabbas av hedersrelaterat våld och förtryck

10 minuter av frihet är en prisbelönt film om hur livet kan se ut för ungdomar som drabbas av hedersrelaterat våld och förtryck

Fler och fler hör av sig till oss om vår film ”10 minuter av frihet” (trailer?) därför passar vi på och ger den lite mer uppmärksamhet nu. “10 minuter av frihet” syftar till att belysa hur situationen för ungdomar som utsätts för hedersrelaterat våld och förtryck kan se ut. Filmen riktar sig till yrkesverksamma såväl som till ungdomar och handlar om Maryam som är 15 år och lever ett dubbelliv. ”10 minuter av frihet” har vunnit högsta pris inom kategorin ”Cultural” i Telly Awards som är en av världens mest prestigefyllda filmfestivaler.

Filmen finns med svensk, engelsk och arabisk text.

Med filmen följer ett arbetsmaterial som innehåller övningar och diskussionsfrågor. Materialet är anpassat till både ungdomar och yrkesverksamma och kan användas i fortbildningssyfte eller som utgångspunkt för att diskutera och uppmärksamma vardagsheder.

Filmen och det tillhörande arbetsmaterialet kan du ladda ner här.

S F