Handboken "Inget att vänta på"

Jämställdhetsmyndighetens handbok Inget att vänta på

Jämställdhetsmyndighetens handbok Inget att vänta på

Jämställdhetsmyndighetens handbok Inget att vänta på samlar kunskap om våld, genus och prevention på ett och samma ställe. Handboken ger konkret vägledning för hur ett systematiskt och kunskapsbaserat våldsförebyggande arbete kan genomföras i fem steg.

Våldsförebyggande arbete är inte en valmöjlighet, det är en nödvändighet

Handboken är i första hand skriven för strateger inom länsstyrelse, kommun eller civilsamhället. Men även alla som jobbar våldsförebyggande direkt med barn och unga kan ha nytta av handboken, liksom de tjänstepersoner, chefer och förtroendevalda som kan möjliggöra det våldsförebyggande arbetet. Handboken är till för att skapa förståelse för och möjliggöra utveckling av en evidensbaserad våldsförebyggande praktik med genusperspektiv i Sverige. Den utgår från fem steg för förändring, som bygger på folkhälsomodeller från WHO:s utvecklingsarbete av våldsprevention. Handboken beskriver hur ett våldsförebyggande arbete kan bedrivas samordnat, systematiskt och kunskapsbaserat. I handboken tas även TRIS arbete med kartläggningen Ung018 upp och TRIS verksamhetschef Mariet Ghadimi intervjuas.

Vid Jämställdhetsmyndighetens lansering av den reviderade handboken Inget att vänta på, bjöds, Länsstyrelser samt riksorganisationerna Män och Unizon in till konferenser i Stockholm, Jönköping, Luleå, Sundsvall, Göteborg och Malmö. Lanseringskonferensen i Göteborg, den 19 februari filmades.

På Jämställdhetsmyndighetens hemsida finns alla föreläsningsfilmerna samt handboken att ladda ner.
Filmerna finns även i versioner som är teckentolkade.

Föregående
Föregående

Våga prata om könsstympning

Nästa
Nästa

Skärpt lagstiftning kring hedersbrott