Att anmäla oro för barn som riskerar att utsättas för hedersförtryck

Sedan 2021 har fler och fler lärare hört av sig till TRIS och berättat om växande oro inför orosanmälningar vid misstankar om hedersrelaterat våld och förtryck. Det finns en rädsla för personliga hot från familj och nätverk samt oro över hur socialtjänsten hanterar dessa anmälningar. Lärare som kontaktar TRIS berättar också om kollegor som inte stödjer skolans värdegrund och om ett motstånd inom kollegiet mot att adressera hedersrelaterat våld och förtryck.

Till detta tillkommer allvarliga desinformationskampanjer riktade mot socialtjänsten, vilket skapar en osäkerhet bland yrkesverksamma om hur de ska hantera känsliga situationer och orosanmälningar.

TRIS utbildningspaket är särskilt utformat för att bemöta den växande oron och rädslan bland skolpersonal för att anmäla misstankar om hedersrelaterat våld och förtryck. Genom att erbjuda omfattande utbildning och medvetenhetsskapande om hedersproblematik, strävar vi efter att stärka yrkesverksamma på skolan och socialtjänsten i deras viktiga roll .

Utbildningspaket är utformat för att direkt adressera dessa utmaningar, genom att erbjuda djupgående insikter i hedersproblematik, barns rättigheter, kulturella nyanser och effektiva strategier för att identifiera och agera på tecken på hedersrelaterat våld och förtryck.

TRIS erbjuder en plattform för dialog och erfarenhetsutbyte, vilket underlättar en enhetlig och kraftfull respons på hedersrelaterade frågor. Vår ambition är att skapa en skolkultur där öppenhet och stöd uppmuntras, där varje anställd känner sig trygg i att agera för barnens bästa.

Genom att delta i TRIS utbildningsprogram, kommer medarbetare att få möjligheten att:

  • Utveckla en starkare förståelse för hedersrelaterat våld och förtrycks många dimensioner och dess påverkan på barn och unga.

  • Få praktiska verktyg och strategier för att säkert och effektivt lyfta och hantera oro, även i svåra eller hotfulla situationer.

  • Stärka sin förmåga att kritiskt reflektera över egna förhållningssätt och hur dessa påverkar deras arbete med barn och unga.

    Beställning

    Skicka din förfrågan om utbildningspaket till info@tris.se

Nästa
Nästa

Utbildningspaket