Utbildning i metodprogrammet Livscirkeln

Livscirkeln är ett metodprogram som syftar till att möjliggöra ekonomisk självständighet för  asylsökande/nyanlända kvinnor.

Metodprogrammet Livscirkeln är framtagen av TRIS och har utvecklats sedan starten 2008, då med stöd av medel från Arbetsförmedlingen i Uppsala. Initialt har målgruppen varit vuxna kvinnor som omfattats av etableringsprogrammet och som varit aktuella för arbetsmarknadspolitiska åtgärder.

Det övergripande målet med Livscirkelprogrammet är att möjliggöra en egen hållbar försörjning genom anställning, eget företagande eller utbildning för kvinnorna som deltar i programmet. Därutöver syftar Livscirkeln till att öka kvinnornas förutsättningar för att kunna göra självständiga och fria livsval och få ett större handlingsutrymme i vardagen. En av ledstjärnorna i Livscirkeln är att utgå från kvinnornas egna resurser för att därefter anpassa coachningen efter individens egna behov. Deltagarna ska bemötas och betraktas som en aktiv part under hela processen.

Livscirkelprogrammet har genomförts och utvärderats med goda resultat på 12 grupper sedan 2008.

Livscirkeln som handbok ska användas av yrkesverksamma som arbetar med nyanlända/asylsökande kvinnor och som ska vara gruppledare i genomförandet av programmet. För att få en introduktion och genomgång av den teoretiska utgångspunkten samt det praktiska innehållet och genomförandet av Livscirkelprogrammet finns möjlighet att gå en utbildning som TRIS håller i. Denna utbildning inkluderar även en föreläsning om den hedersrelaterade värdegrunden. Centralt för utbildningen är att få en ökad förståelse kring särskilda sårbarhetsfaktorer som asylsökande/nyanlända kvinnor kan möta i sin integrationsprocess.

För att kunna ta del av metodhandboken Livscirkeln och för att som gruppledare kunna genomföra programmet så behöver man först gå TRIS utbildning i metodprogrammet Livscirkeln.

Skicka din förfrågan om utbildning i metodprogrammet Livscirkeln till info@tris.se

Föregående
Föregående

Exempel på tidigare handledningsuppdrag - Malmö stads funktionsstödförvaltning