Att vara funktionsnedsatt och leva i en hederskultur

TRIS vägledning Att vara funktionsnedsatt och leva i en hederskultur är framtagen som ett komplement till TRIS rapport Trippelt utsatt.

TRIS vägledning Att vara funktionsnedsatt och leva i en hederskultur är framtagen som ett komplement till TRIS rapport Trippelt utsatt.

Att vara funktionsnedsatt och leva i en hederskultur är en kortfattad vägledning för yrkesverksamma kring arbete med och bemötande av personer med intellektuell funktionsnedsättning som utsätts för hedersrelaterat förtryck och våld.

Denna skrift är framtagen för att ge en snabb överblick kring särskilda sårbarhetsfaktorer hos personer med intellektuell funktionsnedsättning som lever med hedersnormer i familjen samt vad man som yrkesverksam ska vara uppmärksam på i bemötandet av målgruppen. Skriften är framtagen som ett komplement till TRIS rapport Trippelt utsatt som kartlagt omfång och karaktär av hedersrelaterat våld och förtryck bland elever på gymnasiesärskolan.

Ladda ner skriften Att vara funktionsnedsatt och leva i en hederskultur (PDF)

För mer djupgående information om att arbeta förebyggande mot utsatthet för hedersrelaterat förtryck och våld bland personer med intellektuell funktionsnedsättning finns TRIS metodstöd tillgängligt för nedladdning här.

Ladda ner metodstödet Trippelt utsatt (PDF)

Här kan du läsa mer om TRIS projekt Trippelt Utsatt.

För beställningar och vidare information om TRIS utbildningar kontakta oss på info@tris.se.

Föregående
Föregående

Livscirkeln – ett metodprogram med syfte att möjliggöra ekonomisk självständighet för nyanlända kvinnor