TRIS kan nu erbjuda ett nytt utbildningskoncept för yrkesverksamma

Under hösten 2019 lanserade TRIS ett nytt utbildningskoncept för yrkesverksamma - med mycket gott resultat! TRIS höll sitt allra första internat. Två heldagar fullspäckade med teoretiska kunskaper och praktiska erfarenheter i ämnet hedersrelaterat våld och förtryck. Vi hade glädjen att ta emot ett tvärprofessionellt team från Vimmerby kommun.

Internatdeltagarna fick en unik inblick i arbetet inom TRIS tre olika verksamhetsområden; den förebyggande, den akuta och den kompetenshöjande verksamheten. Utöver föreläsningar och workshops, fick vi ta del av två starka unga kvinnors egna berättelser om sina erfarenheter av hedersvåld och förtryck, och om sina nya liv efter uppbrottet med familjen.

I utvärderingen fick deltagarna bland annat svara på frågan om vad det bästa med internatet var. Några av svaren löd såhär:

“Hela konceptet. Er kunskap, informationen, blandningen med teori, föreläsning och "verkliga personer". Välkomnandet.”

“All information från duktiga, kunniga medarbetare som brinner för det arbete som de gör.”

“Att vi var i TRIS lokaler över lunch och fika, samtalen kunde fortsätta. Vi fick ta del av alla verksamheter, de som arbetar med boenden och även MÅLGRUPPEN! Så tuffa tjejer.”

“Mångfalden - professionaliteten. Bra planerat. Det har varit mycket fakta men inte känts stressigt. Mycket bra upplägg.”

Samtliga deltagare på internatet angav att det är väldigt sannolikt att de kommer att rekommendera TRIS internat och utbildningar till en kollega/vän. Detta gör oss väldigt glada och stolta!

Vi ser fram emot att göra om detta med en ny grupp under 2020. Är din kommun, myndighet, arbetsplats eller arbetsgrupp intresserad av ett internat hos TRIS? Hör av er med en förfrågan till info@tris.se

TRIS höll sitt första internat för yrkesverksamma under hösten 2019. Två heldagar med utbildning i hedersrelaterat våld och förtryck.

TRIS höll sitt första internat för yrkesverksamma under hösten 2019. Två heldagar med utbildning i hedersrelaterat våld och förtryck.

Föregående
Föregående

Hur mår ungdomar som själva inte får välja sin framtida partner?

Nästa
Nästa

TRIS anordnar tillsammans med Uppsala kommun ett seminarium på Mänskliga Rättighetsdagarna 2019