10 minuter av frihet - En film om vardagsheder

TRIS film 10 minuter av frihet visar hur situationen för ungdomar som utsätts för vardagsheder ser ut.

TRIS film 10 minuter av frihet visar hur situationen för ungdomar som utsätts för vardagsheder ser ut.

Maryam är 15 år och lever ett dubbelliv. I skolan är hon en glad tjej som drömmer om kärlek och ett bekymmerslöst tonårsliv. Men det finns en annan sida av Maryams liv. Hon är ständigt övervakad av familj och släktingar, och tvingas därför att leva ett dubbelliv. En dag sätts allt på spel när hennes två liv kolliderar och allt riskerar att avslöjas inför hennes familj.

10 minuter av frihet är en film om vardagsheder baserad på verkliga händelser.

Filmen är producerad av TRIS- tjejers rätt i samhället med syftet att belysa hur situationen för ungdomar som utsätts för vardagsheder ser ut. Filmen riktar sig i första hand till yrkesverksamma inom skola, socialtjänst och hälso- och sjukvård, samt till ungdomar. Men filmen är också angelägen för alla som är intresserade av frågor kring hedersrelaterat förtryck och våld.

Med filmen följer ett arbetsmaterial som innehåller övningar och diskussionsfrågor. Materialet är anpassat till både ungdomar och yrkesverksamma och kan användas i fortbildningssyfte eller som utgångspunkt för att diskutera och uppmärksamma vardagsheder.

Du kan även beställa handledning och utbildning av TRIS för att få tips och råd om hur man kan arbeta förebyggande mot vardagsheder och för att få en grundläggande genomgång av hedersrelaterat förtryck och våld baserad på forskning och praktisk erfarenhet med ungdomar i TRIS verksamhet.

För beställning och vidare information om TRIS utbildningar:
Kontakta oss på info@tris.se eller ring vår växel på 0774-40 66 00.

S F